Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanı

Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanı Sarıkahraman: -Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Orduda, Ünyede muhtar sayısının aşağıya çekilmesi gerekiyor


ORDU (A.A) - Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman, Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Orduda, Ünyede muhtar sayısının aşağıya çekilmesi gerekiyor dedi.
     Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede köy ve mahalle olarak muhtar sayısının çok fazla olduğunu söyledi.
     Muhtar sayısının fazla olmasının muhtarların özlük haklarını alabilme konusunda sıkıntı oluşturduğunu belirten Sarıkahraman, şunları kaydetti:
     Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Orduda, Ünyede muhtar sayısının aşağıya çekilmesi gerekiyor. Muhtar sayısının çok olmasının ülkemize ve muhtarlarımıza bir katkısı yok. Ufak mahalle ve köyler birleşerek tek bir mahalle ve köy haline gelebilir. Mahalle ve köy muhtarı sayısının azalmasıyla muhtar arkadaşlarımızın özlük haklarını alma konusunda faydası olacağını düşünüyorum. Böylelikle belediyelerin de yükü biraz daha hafiflemiş olur.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER