Depremzede kadınların Ahlat gezisi

Depremzede kadınların Ahlat gezisi


BİTLİS (A.A) - Vandaki konteyner kentlerde kalan kadın depremzedeler Ahlatın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
     Van Valiliğinin Urartudan Selçukluya Mavi Yolculuk yolculuk sloganıyla Van-Ahlat arasında başlattığı deniz otobüs seferleri kapsamında depremzede kadınlara yönelik Ahlat turu düzenlendi.
     Hoşap ve Şamran Konyetner kentlerinde kalan 75 kadın sabah saatlerinde araçlarla Feribot İskelesine taşındı. Buradan deniz otobüsüne binen kadınlar, 1 saatlik mavi yolculuğun ardından Ahlata ulaştı.
     İlk olarak Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret eden depremzede kadınlar, Selçuklu Mezarlığını, Ahlat Kümbetlerini ve ve Ahlat Müzesini gezdi.
     Düzenlenen geziyle ilgili bilgi veren Hoşap Konteyner Kent Müdüresi Nigar Öztürk, konteyner kentlerde sıkıcı bir hayat geçiren depremzede kadınlara moral vermek için valilik tarafından düzenlenen geziye 2 ayrı konteyner kentten 75 kadının katıldığını söyledi. Gezinin çok verimliği geçtiğini ifade eden Öztürk, zor günler geçiren kadınların iyi moral depoladığını kaydetti.
     Depremzede kadınlardan Nurhan Kanlıkılıçer ise, yaşadıkları iki büyük depremin ardından moral olarak büyük çöküntü yaşadıklarını ifade ederek, Psikolojik olarak rahatlamamız için çeşitli etkinlikle yapılıyor. Bu gezi de bu etkinliklerden biridir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Depremzede kadınların Ahlat gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER