Derikte şiddetli yağış

Derikte şiddetli yağış -Şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerleri ile Derik Kız Teknik ve Meslek Lisesi sular altında kalarak maddi hasar oluştu.


MARDİN (A.A) - Mardinin Derik ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu. 2 gün önce başlayan sağanak yağış, ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, Derik Kız Teknik ve Meslek Liseside sular altında kalarak maddi hasar oluştu.
     Derik Kız Teknik ve Meslek Lisesinin birinci katı ile bodrum katının hasar gördüğü ve çok amaçlı kullanılan konferans salonunundaki eşyaların sudan zarar gördüğü belirtildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda büyük hasar olduğunu çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
     Pazartesi günü çalışmaların bitirilerek eğitimin başlayacağını aktaran Kahraman şöyle konuştu:
     "İlçemizde etkili olan şiddetli yağış, su baskınlarında Kız Teknik ve Meslek Lisesinin bodrum katı sular altında kaldı. Dün öğrencilerimiz dağıltıktan 1-2 saat sonra yaşandı. Okulda sadece ciddi anlamda maddi hasar oluştu. Çok amaçlı kullandığımız konferans salonumuz sular altında kaldı. İçinde 200 adet deri konferans tipi koltuk, iki adet salon tipi klima, 4 adet bilgisayar, projeksiyon, elektrik güç kaynakları, ses sistemleri, ışık sistemleri ve aynı katta bulunan okulun kantini kullanılamaz hale geldi. Var gücümüzle okulun eski haline dönmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazartesi günü tekrar eğitim verilecek."
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Derikte şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER