7 Nisan Dünya Sağlık Günü

7 Nisan Dünya Sağlık Günü -Sakarya Valisi Büyük: -"Sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişen bireylerden, sağlıklı toplumlar oluşmaktadır"


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, sağlıklı çevrede yetişen bireylerden sağlıklı toplumların ulaşacağını bildirdi.
     Büyük, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık imkanlarının artırılmasının kalkınmanın temel şartlarından biri olduğunu aktardı.
     Bu kapsamda yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Büyük, Sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişen bireylerden, sağlıklı toplumlar oluşmaktadır. Ayrıca sağlığın değerini onu kaybetmeden bilmek gerekir. Bu nedenle hastalanmadan gerekli tedbirlerin alınması, sporun günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanılması, sağlıklı kalmak açısından önem taşımaktadır ifadesini kullandı.
     Büyük, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörlerin arttığını ve bu nedenle insanların sağlık konusunda daha da bilinçli olması gerektiğini kaydetti.
     Büyük, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Sağlıkta dönüşüm programının önemli bir ayağı olan Aile Hekimliği Uygulamasına ilimizde 2010 yılı başında geçilerek, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin daha etkin sunumu sağlanması amaçlandı. 2011 yılı başından itibaren Evde Sağlık Hizmetleri çalışmasının yaygınlaştırılması amacıyla araçlar tahsis edilmiş ve sürekli hastalık, kaza ve ameliyat gibi sebeplerle hareket etme kabiliyetini sürekli veya geçici olarak kaybetmek suretiyle yatağa bağımlı olmak zorunda kalan hastalara, gerekli olan tıbbi hizmetlerin evlerinde ve kendi aile ortamlarında verilmesi devam etmektedir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER