Dersinden geçemediği profesörü bıçakladığı iddiası

Dersinden geçemediği profesörü bıçakladığı iddiası -Konyada devamsızlık nedeniyle dersini geçemediği profesörü bıçakladığı öne sürülen sanık tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan ilk kez hakim karşısına çıktı -Sanık Mehmet


KONYA (A.A) - Konyada devamsızlık nedeniyle dersini geçemediği profesörü bıçakladığı öne sürülen sanık tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan ilk kez hakim karşısına çıktı.
     Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Fatih U. (34), bıçakla ağır yaralandıktan sonra hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden, eşi Deniz Maden ve taraf avukatları katıldı.
     Mehmet Fatih U, savunmasında; 1993 yılında SÜ Veteriner Fakültesine kayıt yaptırdığını, 1997 yılında ise okulu bıraktığını söyledi.
     Bu arada başka bir üniversitenin ziraat fakültesini bitirdiğini ifade eden Mehmet Fatih U, 2008de öğrenci affından yararlanarak yarım bıraktığı fakülteyi bitirmek için kaydını yenilediğini bildirdi.
     Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak çalışmaya başladığını dile getiren Mehmet Fatih U, 2010-2011 güz öğretim yarı yılında İç hastalıkları-2 dersinden devamsızlıktan kaldım. Bu nedenle sınava alınmadım. 2011-2012de 5. sınıfa başladım. Çalıştığım için derse yine devam edemedim ve kaldım. Benden başka 7 öğrencinin derse devam etmemesine rağmen sınava alındığını öğrendim dedi.
     Durumu sorduğu asistanın, Mehmet Madende devamsızlık çizelgesinin olduğunu belirtmesi üzerine hocanın yanına gittiğini anlatan Mehmet Fatih U, şunları kaydetti:
     Durumu sorduğum Mehmet Maden, ben istediğimi geçirir, istediğimi geçirmem diyerek beni odasından kovdu. Bu durum psikolojimi bozdu. Okulu bitirip öğretmen olan eşimin annesinin bulunduğu kente tayin isteyecektik. Eşime söz vermiştim. Ders nedeniyle okulu bilerek uzattığımı düşündüğü için eşimle aramız açılmış, evde huzursuzluk başlamıştı. Eşim tayin isteyip çocuklarla birlikte evden ayrılacağını söyledi. Bu konuda tartıştık. Çocukları yanıma alıp tekrar hocayla konuşmaya gittim. Çocukları araçta bırakıp hocanın yanına çıktım. Evliliğimi kurtarmak için yanına gittiğim hoca bana hakaret etti. Üzerime gelince elinden kurtulmak için yanımda olan bıçağı kendimi savunmak için rastgele salladım. Mehmet Madenin sonradan yaralandığını öğrendim. Ablamlara gittiğimde polise teslim oldum.
    
     -Hedef gösterildim
    
     Mehmet Maden ise ifadesinde, Mehmet Fatih Uyu odasına gelinceye kadar tanımadığını söyledi.
     Asistanların devamsızlık çizelgesini tuttuğunu, sonra kendisine sunduklarını aktaran Maden, şöyle devam etti:
     Ben de derse giren hocaları bilgilendiririm. Bütün çizelge bana geldiği için hedef gösterildim. Hiç derse gelmeyen sanık, odama geldiğinde çok kaba bir üslup kullandı. İlk görüşmemizden sonra dersi geçmek için araya milletvekili ve çeşitli öğretim üyelerini soktu. Onlara da gerekeni söyledim. Olay günü otururken birden bıçak darbesi aldım. Göğsümden yaralandım. Sürünerek dışarıya çıktım. Yardım istedim. Sanığın ismini söyleyip yara olan yere tampon yapmalarını söyledim. Kan grubumu yanımdakilere aktardım. Sanığın kantinde arkadaşlarına sürekli onu öldüreceğim dediğini öğrendim
     Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.
     SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesinde Mehmet Fatih Unun, 25 Temmuzda kendisine devamsızlık konusunda yardımcı olmadığını belirttiği SÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Madeni bıçakladığı öne sürülmüştü.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dersinden geçemediği profesörü bıçakladığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER