Develi kermes ilgi gördü

Develi kermes ilgi gördü -Boluda ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlenen kermeste, "Fırtına" isimli deve açık artırma ile 50 bin liraya satıldı


BOLU (A.A) - Boluda ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlenen kermeste, "Fırtına" isimli deve açık artırma ile 50 bin liraya satıldı.
     Bolu Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Karaçayır Mahallesindeki kermes, mehteran gösterisi ile başladı.
     Kermesin açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, inanan gençliğin yetişmesine önem verilmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin inanan gençliğe ihtiyacı bulunduğunu, bu gençlerin eğitiminde rol alan kişi ve kurumların çok değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu hayır işleri eskiden gizli kapaklı yapılırken artık aleni yapılabiliyor ve biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
     Gençlerin eğitimi için düzenlenen kermese mekan tahsis ederek kendilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, vatandaşların da kermeslere katılarak ihtiyaç sahibi öğrencilere katkıda bulunmasını istedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Bolu Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz kermesin açılışını yaptı.
     Açılış öncesinde açık artırma usulu satılması planlanan deve, Valilik önünden kermes alanına kadar mehteran eşliğinde götürüldü. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermeste, "Fırtına" isimli deve 10 bin lira bedelle başlayan açık artırmada 50 bin liraya satıldı.
     Deveyi alan ve kermes ağası seçilen Mehmet Demir, kermese katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Demir, imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmeye devam edeceğini belirterek, açık artırmayla aldığı deveyi ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışladığı.
     Bu arada kermese gelenlere deve eti de ikram edildi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Hoşbaş-Zafer Göder
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Develi kermes ilgi gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER