Devlet Hastanesi 6 ayda 479 bin

Devlet Hastanesi 6 ayda 479 bin 330 hastaya sağlık hizmeti verdi


AKSARAY (A.A) - Aksaray Devlet Hastanesinin bu yılın 6 aylık bölümünde 479 bin 330 kişiye sağlık hizmeti verdiği bildirildi.
     Devlet Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Aksaray Devlet Hastanesinin kaliteli sağlık hizmeti vermeyi hedeflediği ve yılın ilk yarısında Aksaray il nüfusundan daha fazla hastanın hastaneye başvurarak ayakta poliklinik, yatarak tedavi, ameliyat ve diğer sağlık hizmetlerinden faydalandığı belirtildi.
     Geçmiş yıllara göre hastaneye başvuran hasta sayısı artarken, yeni yoğun bakım ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte il dışına gerçekleştirilen sevklerde de azalma görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yılın ilk yarısında 215 hasta ileri tetkik ve tedavi için üniversite hastanelerine sevk edildi. 558 fiili yatak kapasitesi ile Aksaray ve bölgesine sağlık hizmeti veren Aksaray Devlet Hastanesi, 125 bin 266sı acil servisten olmak üzere toplam 479 bin 330 hasta poliklinik ve yataklı sağlık hizmetinden faydalandı. Bu hastalardan 12 bin 949u yatarak tedavi oldu. Hastanede 110u çok ağır ameliyat olmak üzere 16 bin 141 hastaya, çeşitli büyüklüklerde ameliyat ve müdahale yapıldı. Hastanede 99u acil serviste olmak üzere 219 hasta, çeşitli hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti. Hastanenin bünyesinde bulunan modern Kemoterapi Ünitesinde 221 hastaya kemoterapi hizmeti verilirken, diyaliz merkezinden ise 274 böbrek hastası faydalanıyor. Aksaray Devlet Hastanesi bünyesindeki Evde Bakım Ünitesinde ise 592 yatalak hastaya evlerinde sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Aksaray Devlet Hastanesi Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde ise 560ı sezaryenle olmak üzere 1804 kadın doğum yaptı.
    
     Muhabir: Öner Taş / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Devlet Hastanesi 6 ayda 479 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER