Devlet memurunun sanata olan merakı

Devlet memurunun sanata olan merakı -İmam Hatip Lisesinde veri hazırlama kontrol işletmeni olarak çalışan Kır, mesleğinin yanı sıra ebru, kaligrafi ve filografi sanatlarıyla da ilgileniyor


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Anadolu İmam Hatip Lisesinde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalışan İsa Kır (45), hobi olarak uğraştığı ebru çalışmalarına kaligrafi ve filografi çalışmalarını da ekledi.
     Kır, yaptığı açıklamada, sanatla uğraşmaya ebru yaparak başladığını, daha sonra buna süslü yazı tekniği olan kaligrafiyle tel ve çiviyle yapılan filografiyi eklediğini söyledi.
     Ebru yapmaya 5 yıl önce başladığını, desenleri kağıttan farklı zeminlere taşıyarak, eşarp, kravat, çanta ve ayakkabı üzerinde uygulamaya başladığını belirten Kır, saten ve ipek beyaz kumaşlara uyguladığı ebru çalışmalarının ilgi gördüğünü ifade etti. Kır, şöyle dedi:
     Ortaokul yıllarımda öğretmenim Hüseyin Önderin yıl sonu etkinliğinde yazdığı yazılar ilgimi çekerdi. Ondan esinlenerek ben de yazmaya başladım. İnternetten yararlanarak, Mahmut Peşteli gibi ünlü ustalardan yardım aldım. Manyas, Karacabey ve Bursaya giderek teknik bilgilerimi geliştirdim. Çalışmalarımı sürdürdüğüm atölyemde, çiviyle telin bir araya gelmesiyle oluşturulan filografi çalışmalarına başladım. İlgi duyan sanatseverleri atölyemde ağırlamak, öğrenmek isteyenlere de yardımcı olmak isterim. Üç sanatı bir arada görmek isteyen meraklıları bekliyorum.
     Kır, Osmanlı arması ve tura çalışmalarından oluşan eserlerini ilkbaharda sergileyeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Devlet memurunun sanata olan merakı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER