Dicle Üniversitesinde izinsiz gösteri

Dicle Üniversitesinde izinsiz gösteri -Kongre Merkezinde yürümek isteyen bir grup öğrenciye polis müdahale etti -Çıkan olaylarda bazı öğrenciler gözaltına alındı


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) düzenlenen konferansı engellemek için Kongre Merkezine yürümek isteyen gruba, polis müdahalede bulundu.
     DÜde dün karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında bildiri dağıtılması nedeniyle çıkan ve biri polis 5 kişinin yaralanmasına neden olan gerginlik bugün de sürdü.
     Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde toplanan bir grup, bir öğrenci kulübünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansın yapılacağı Kongre Merkezine yürümeye başladı.
     Uyarılara rağmen dağılmayan ve yürümeye devam eden gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.
     Boş araziden Kongre Merkezine yürümek isteyen ve terör örgütü lehine slogan atan gruba, polis dağılmaları yönünde tekrar uyarıda bulundu.
     Bu sırada BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP il yöneticileri de olay yerine geldi.
     Grubun yürüyüşe devam etmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne ait helikopterler, havadan biber gazı ile müdahalede bulundu.
     Grup arazide dağıldı. Bazı öğrenciler gözaltına alındı.
     Öte yandan konferansın yapılacağı Kongre Merkezi önünde toplanan konferansı düzenleyen grup ise merkezin bahçesindeki yeşil alanda toplu namaz kıldı, sesli bir şekilde dua etti.
     Grup daha sonra Kongre Merkezine girdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Dicle Üniversitesinde izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER