Dicle Üniversitesindeki olaylar

Dicle Üniversitesindeki olaylar -HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz: -"Üniversite gençliği fikirleri ile çatışır"


DİYARBAKIR (A.A) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Üniversite gençliği fikirleri ile çatışır" dedi.
     Yılmaz, Dicle Üniversitesinde meydana gelen olaylarla ilgili partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırda istemedikleri ve hoş karşılamadıkları bazı hadiseler geliştiğini söyledi.
     Bu tip olayların bir daha yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Yılmaz, "Küçük gerginlikler ileride büyüyebilir, daha büyük olaylara sebebiyet verebilir. Özellikle üniversite gençliği olarak bunun bilincinde olmaları lazım. Üniversite gençliği fikirleri ile çatışır, bedenleriyle, ellerindeki alet ve edevatla değil" diye konuştu.
     Bu olayın, barış sürecine yönelik bir tahammülsüzlük olduğu şeklinde kamuoyuyla paylaşılmasının yanlış olduğunu belirten Yılmaz, barış çağrıları yapılırken Kürtlerin kendi iç barışını bozacak açıklamalar yapanlardan kesinlikle tarihin hesap soracağını kaydetti.
     BDP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz ise barış döneminde bu tür provokatif eylemlere sağduyulu yaklaşılması ve çatışma ortamından kaçınılması gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Dicle Üniversitesindeki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER