Didimde meslek edindirme projesi

Didimde meslek edindirme projesi


AYDIN (A.A) - Didimde çeşitli kurumların iş birliğiyle hayata geçirilen Benim de Bir Mesleğim Olacak projesi kapsamında turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirilecek.
     Didim Belediyesi Kent Konseyi, Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Turizm Derneği ve Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen projenin tanıtımı için belediye binasında toplantı düzenlendi.
     Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Koç Vakfının başlattığı Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında başlayan çalışmayla aşçı çırağı, ön büro, meydancı ve servis komisi branşlarında kurslar açılacağını, programın turizm sektöründeki ara eleman sıkıntısını ciddi oranda gidereceğine inandığını ifade etti.
     Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Şakir Sait Üstündağ de Didimin turizm beldesi olduğunu ve en önemsenmesi gereken sektörün turizm sektörü olduğunu belirtti.
     Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ise projeye turizmcilerin de destek vermesi gerektiğini söyledi.
     Kursta, farklı alanlarda 3-6 ay arasında değişen sürelerle eğitim verileceği, kursiyerlere eğitim sürecinde günlük 20 lira harçlık verileceği ve sigorta ücretlerinin İŞKUR tarafından sağlanacağı, kurslara Didimde ikamet eden, 18 yaşından büyük, en az ilkokul mezunu, açıköğretim dışında öğrencilik kaydı bulunmayan, sosyal güvencesi bulunmayanların başvurabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Didimde meslek edindirme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER