Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay:

Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay: -Ekonomik kriz, olimpiyatlar, Avrupa Futbol Şampiyonası ve İngilterede başlatılan Paranızı yurt dışına değil yurt içine harcayın kampanyası sezonu olumsuz etkileyecek (Fotoğraflı-Görü


AYDIN (A.A) - Bahri Aşık - Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, ilçede turizmin yurt dışındaki bazı organizasyonlar ve kampanyalar nedeniyle olumsuz etkilenebileceğini bildirdi.
     Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Didimin tanıtımına ilişkin geçen yıl yürütülen çalışmalar kapsamında kasım ayında yurt dışındaki fuarlara katılım sağladıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığının stantlarında ve kendi kiraladıkları stantlarda ilçeyi tanıttıklarını söyledi.
     Yalnızca fuarlara katılımın turist sayısını artırmada yeterli olmadığını, tur operatörlerine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Atabay, Turizmde sadece fuarlara bağlı olarak müşteri çeşitlendiremiyorsunuz. Önemli tur operatörlerini Didime davet ederek Didime ısındırmak lazım. Tanıtım sadece fuarlardaki evrak alışverişine bağlı kalmamalı dedi.
     Deniz Atabay, katıldıkları fuarların sonuçlarını sezon içinde takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Yarar sağlayan fuarlara aynı şekilde katılmaya devam ediyoruz. Zayıf kalınan fuarlara ise daha güçlü katılım sağlamanın yollarını arıyoruz. 2012 yaz sezonunda Didimin turist profili büyük ölçüde İngilizlerden oluşuyor. İngilteredeki her türlü ekonomik ve sosyal hareket Didimi birebir etkiliyor. İngilterede olup bitenden Türkiyede en fazla etkilenen ilçelerden biri Didim. Ekonomik kriz, olimpiyatlar, Avrupa Futbol Şampiyonası ve İngilterede başlatılan Paranızı yurt dışına değil yurt içine harcayın kampanyası sezonu olumsuz etkileyecek.
     Her şeye rağmen İngiltere için Didimin Altınkum beldesinin vazgeçilmez olduğunu ifade eden Deniz Atabay, Geçen yıla oranla İngiliz turistlerin sayısında düşüş yaşayacağız. Kış döneminde işletmeci arkadaşlara bu konuda uyarıda bulunduk. Belirli oranda düşüş olacaktır ama İngiliz turistler yine de Altınkumdan vazgeçmeyecektir diye konuştu.
     Didimin turizm potansiyelinin çeşitlenmeye başladığını söyleyen Atabay, Almanlar tekrar ilçemize ilgi göstermeye başladı, Ruslar gelmeye başladı. Birtakım el değiştiren 5 yıldızlı tesislerimiz Hollanda, Belçika ve Fransayla çalışıyor. Bu anlamda turist yelpazemizi genişletmeye başladık ama ağırlıklı olarak yine İngilizlerle çalışıyoruz dedi.
     (BA-SD-BAH-HAN)
<< Önceki Haber Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER