Didimde turizme hazırlık

Didimde turizme hazırlık -İlçede kıyı ve deniz dip temizliği yapıldı


AYDIN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından En Temiz Kent unvanını kazanan Aydının Didim ilçesinde, kıyı temizliği ve deniz dip temizliği yapıldı.
     5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında Altınkum plajında kıyı temizliği yapıldı. Vatandaşların yanı sıra Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri de etkinliği katıldı.
     Yalı Caddesi üzerinde toplanan kalabalık grup, ellerinde eldiven ve çöp poşetleriyle Engelliler Plajı olarak adlandırılan sahil kesiminde çevre temizliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar başta tatilciler olmak üzere herkesi çevre duyarlılığına davet etti. Yaklaşık bir saate yakın süren kıyı temizliği Altınkum Barış Parkı önünde sona erdi. Toplanan çöpler belediye ekiplerince kaldırıldı.
     Etkinliğe katılan minik öğrencileri ve vatandaşları Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile belediye meclis üyeleri tebrik etti. Etkilikte ayrıca Didim Çiçek Festivalinde dereceye giren katılımcılara plaket ve çiçek hediye edildi.
     Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından En Temiz Kent unvanını aldıklarını hatırlatarak, Biz Yerel yönetim olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ama asıl başarı yaşadığı ilçeye sahip çıkan sizlerindir. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Medat Şenay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Didimde turizme hazırlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER