Dikecekleri fidanı kendileri yetiştirecek

Dikecekleri fidanı kendileri yetiştirecek -Marmariste yanan alanların büyük kısmı yeşillendirildiği için Orman Haftasında çocuklara fidan yerine tohum dağıtılacak


MUĞLA (A.A) - Marmariste son dönemlerde orman yangınlarında zarar gören alanların oldukça az olması nedeniyle bu yıl Orman Haftasında öğrencilere fidan yerine tohum hediye edilecek. 6 bin çocuğa dağıtılacak tohumlar, fidan haline dönüştüğünde gelecek yıl toprakla buluşturulacak.
     Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, makamında düzenlediği basın toplantısında, 20-26 Mart arasında kutlanacak Orman Haftası dolayısıyla ilçede yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
     Marmarisin yüzölçümünün yüzde 80inden fazlasının ormanlarla kaplı olduğuna işaret eden Şahin, Son yıllarda ilçemizde orman yangınlarında zarar gören alan yok denecek kadar az. Yanan alanlara aynı yıl içinde dikim yapıyoruz. Marmariste fidan dikimi yapacak alan neredeyse kalmadı. Bundan dolayı Orman Haftasında her yıl olduğu gibi yoğun fidan dikme törenleri olmayacak. Sadece bazı resmi kurumların bahçelerine dikim yapacağız dedi.
     Kutlama etkinlikleri kapsamında 6 bin öğrenciye özel olarak hazırlanmış kalemler içinde tohum hediye edeceklerini ifade eden Şahin, tohumların fidana dönüştürülmesi konusunda çocuklara yardımcı olacaklarını söyledi. Şahin, çocukların elde ettikleri fidanların, gelecek yıl Orman Haftasında düzenlenecek törenle dikiminin gerçekleştirileceğini kaydetti.
     -İlk helikopter Marmarise geliyor-
    
     Türkiyenin orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere kiraladığı yangın söndürme helikopterlerinden ilkinin, 1 Mayısta Marmarise gelerek göreve başlayacağını anlatan Şahin, yeni pist yerinin tespitiyle ilgili çalışmaların ise sürdüğünü dile getirdi.
     Çevreye ve turizme zarar vermeyecek bir alana pisti yapmak istediklerini vurgulayan Şahin, Beldibi beldesinde bulunan pist, zamanla şehrin büyümesi sonucu yerleşim yerlerinin arasında kaldı. Helikopterin sesinden ve tozundan rahatsızlık duyulduğunu biliyoruz. Yeni pist için arayışlarımız sürüyor. Düşündüğümüz birkaç yeri tespit ettik. Yangınlara erken müdahale konusundaki en ideal yere pisti yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dikecekleri fidanı kendileri yetiştirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER