Dinara rüzgar türbinlerin yapımı devam

Dinara rüzgar türbinlerin yapımı devam ediyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde bir firma tarafından yapılan rüzgar enerji türbinlerinin yapımının devam ettiği bildirildi.
     Firmanın şantiye şefi Arda Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulacak olan rüzgar santralinde, 34 adet türbininin kurulumunun gerçekleştirileceğini belirtti.
     Gerçekleştirilen yatırımla birlikte bölgenin enerji ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Şeker, yıl sonuna tesisin kurulumunun tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.
     Santralin tamamlandığında, yıllık 95 bin ton karbon emisyon azaltımı değeriyle hava kalitesinin artışında da önemli bir rol üstleneceğine dikkati çeken Şeker, mayıs ayında yolların iyileştirilmesiyle işe başladıklarını daha sonra türbin temellerinin yerlerini açtıklarını aktardı.
     Şu an itibariyle 22 adet türbinin temel betonlarının atıldığını dile getiren Şeker, şöyle konuştu:
     İki adet türbinin yapımı bitmiş durumda. Yıl başına kadar 10 adet türbin montajının tamamlanarak, üretime geçilecek. Diğer 10 adet türbinin ise 2013ün şubat ya da mart aylarında tamamlanacak. Son parti 12 adet türbini ise 2013ün bahar ayında yapacağız. 160 personelimizle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Rüzgar enerjisi projelerinin üçüncüsünü Dinara yapıyoruz. Bundan önce 2 proje Hatay Bölgesine yapılmıştı. Dinar için toplam türbin sayımız Bülücalan köyü mevkisi olmak üzere toplamda 34 adet rüzgar türbini kurulacak.
     Kurulacak kulelerin 82 metre uzunluğunda yaklaşık 274 ton ağırlığında olacağını anlatan Şeker, 800 ton kapasiteli vinçlerle montajın Danimarka ve Portekizden gelen ekipler tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinara rüzgar türbinlerin yapımı devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER