Dişçi korkusuna çizgi filmli çözüm

Dişçi korkusuna çizgi filmli çözüm -Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çizgi film kahramanlarının resimlerinin süslediği muayenehanelere yerleştirilen LCD ekranlarda tedavi sırasında izlettirilen çizgi filmlerle, çocukların diş heki


SİVAS (A.A) - Önder Felek / Serhat Zafer - Sivasta yeni açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çizgi film kahramanlarının resimlerinin süslediği muayenehanelere yerleştirilen LCD ekranlarda tedavi sırasında izlettirilen çizgi filmlerle, çocukların diş hekimi korkusunun en aza indirilmesi hedefleniyor.
     Bir süre önce hizmete açılan merkezdeki 4 tedavi ünitesinin duvarları, çocukların çizgi film kahramanlarının posterleriyle süslendi. Her ayrıntının düşünüldüğü ünitelerin duvarlarında, miniklerin hayran olduğu Örümcek Adam, Superman, Pepee, Şirinler gibi birçok çizgi kahramanın posterleri yer alıyor.
     Yine odalardaki tedavi koltuklarına yerleştirilmiş LCD ekranlarda da kız ve erkek çocuklar, kendileri için seçilmiş çok sayıda çizgi film arasından beğendiğini izleyebiliyor.
     Ayrıca merkezde çocukların vakit geçirmesi için oluşturulan çocuk parkı, ebeveynler tarafından hastane koridoruna yerleştirilen bir ekrandan canlı olarak takip edilebiliyor.
     Sivas Ağız Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Adem Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Ekimde hizmete açılan merkezde 4 ünitenin çocuklar için özel olarak tasarlandığını söyledi.
     Bu ünitelerde 4 kadın hekimin görev yaptığını belirten Tunç, merkeze günlük ortalama 70 çocuğun tedavi için başvurduğunu aktardı. Özel tasarlanmış tedavi ünitelerinde çocuklar için daha nitelikli sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini kaydeden Tunç, bu amaçla Türkiyede çok az hastanede bulunan bir uygulamayı hayata geçirdiklerini bildirdi.
     Uygulama kapsamında, muayenehanelerdeki tedavi koltuklarına LCD ekran yerleştirerek, çocuklara çizgi film izlettirdiklerini anlatan Tunç, kız ve erkek çocukların tedavi ünitelerinde bir yandan Örümcek Adam, Barbie, Pepee, Tenten, Keloğlan, Superman ve Twetty gibi güncel çizgi filmleri izlediklerini diğer yandan da muayene olduklarını açıkladı.
    
     -Diş hekimi korkusunda azalma-
    
     Tunç, uygulamanın ardından hastaneye gelen çocukların diş hekimi korkusunda belirgin bir düşüş gözlemlediklerini dile getirerek, daha önce hizmet verdikleri binada böyle bir uygulamanın olmadığını, yeni merkezdeki uygulamayla çocukların diş hekimi korkularında yüzde 90a yakın azalma yaşandığına dikkati çekti.
     Çizgi film izleyerek muayene olan çocukların tedavi koltuklarından gülerek kalktıklarına tanık olduğunu belirten Tunç, hastanede artık eskisi kadar ağlama sesi duymadıklarını aktardı.
     Uygulamanın tedavinin kalitesine de önemli bir yansıması olduğunu anlatan Tunç, Çocuk, hekime veya çalışana müdahale ederse muayenede aksama oluyor. Ama çocuk fazla tepki göstermezse daha sağlıklı ve kaliteli muayene ve tedavi gerçekleşiyor dedi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dişçi korkusuna çizgi filmli çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER