Divriğide sivil toplum kuruluşları bir araya

Divriğide sivil toplum kuruluşları bir araya geldi -Toplantıda, kapatılan ve taşınan kurumların Divriğiye tekrar kazandırılması konusu görüşüldü


SİVAS (A.A) - Divriğide sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, kapatılan ve taşınan kurumların ilçeye tekrar kazandırılması konusu görüşüldü.
     Divriği Kültür Derneğinde düzenlenen toplantıda konuşan Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, kapatılan kurumların tekrar ilçeye kazandırılması hususunda belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.
     Divriği Kültür Derneği Şube Başkanı Yusuf Güldalı ise amaçlarının Divriğilileri tek bir noktada buluşturarak, kapatılan ve taşınan kurumları tekrar ilçeye kazandırmak olduğunu belirtti.
     Güldalı, Devlet Su İşleri, Tarım Kredi Kooperatifi, askerlik şubesi, cezaevi, meteoroloji derken şimdi de kadastro müdürlüğünün taşınmasının gündemde olması nedeniyle Divriğililerin bir şeyler yapması gerektiğini düşündük. Bu nedenle böyle bir toplantı düzenliyoruz. Bu toplantıda her düşünceye sahip olan insanlar var ancak hepimiz aynı havayı soluyoruz, aynı toprağın çocuklarıyız. Biz beraber olursak her sorunu aşarız diye konuştu.
     Son yıllarda ilçedeki kurumların tek tek taşındığını dile getiren Güldalı, şunları kaydetti:
     Son olarak kadastro müdürlüğünün Kangala taşınması konusu artık Divriğililerin tek gündem maddesi olmuştur. Kadastro müdürlüğünün taşınması Divriğiye büyük bir darbedir. Bizim halkımız, köylümüz, insanımız, garip, muhtaç insanlar. İlçede 100ün üzerinde köy var. Bu köylerimizin hemen hemen hepsinde kadastro çalışmaları çok eski zamanlarda yapılmış. Bu insanlar arazisini, evini, tarlasını, bahçesini ölçtürmek için Kangaldan tekniker getirecek. Bir aplikasyonun (yer tespiti), bir ölçümün ne kadar pahalı olduğunu bilmiyorlar. Bunun üzerine yol parası ve diğer giderler insanlarımıza büyük bir yüktür, yazıktır.
     Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Mermer ve CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde konu hakkında geniş kapsamlı bir dosya hazırlanması ve dosyanın ilgili bakanlıklara ulaştırarak sorunların çözümü noktasında girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriğide sivil toplum kuruluşları bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER