Divriği protokolü, Çaltı Vadisi Kanyonunu gezdi

Divriği protokolü, Çaltı Vadisi Kanyonunu gezdi


SİVAS (A.A) - Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve ilçe protokolü, Çaltı Vadisi Kanyonunu gezdi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal güzelliği ve ihtişamıyla dikkati çeken kanyonun ilçe için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
     Kanyonun ilçeye sadece kültür turizminde değil, doğa turizminde de gözde merkezlerden biri olma fırsatı sunduğunu ifade eden Kaya, Herkes, doğal güzelliği ve görsel anlamda insanı cezbeden yapısıyla kanyonun bir an evvel doğa turizmine kazandırılmasını arzu ediyor. Bu hususa yönelik etüt çalışmalarımız devam ediyor dedi.
     İlçeye gelen ziyaretçilerin Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdikten sonra ilçeden ayrılmalarının kendilerini üzdüğünü aktaran Kaya, şunları kaydetti:
     Arzumuz misafirlerimizin diğer camilerimizi, konaklarımızı, kalelerimizi, kümbetlerimizi, kanyonumuzu ve tarihi çarşımızı güzergahlarına dahil etmeleri ve hiç değilse bir gece konaklamak suretiyle Divriğinin havasını solumalarıdır. Kısa bir süre içerisinde ilçemizin sahip olduğu tarihi, kültürel değerlerini gösteren kent planını hizmete sunacağız. Bu sayede ziyaretçilerimiz çok rahat bir şekilde kendi turizm rotalarını belirleyebilecek. Haritayı ilçeyi ziyarete gelenlere ücretsiz dağıtacağız.
     İlçenin tanıtımına yönelik Sivas Valisi Zübeyir Kemelekin himayelerinde Kültürel Miras Divriği konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması tertip edeceklerini dile getiren Kaya, Bu sayede başta fotoğraf sanatçıları olmak üzere ilçemize yoğun bir ziyaretçi akışının yaşanmasını ve ilçemizin isminin tüm Türkiyede duyulmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.
     Kaya, Ulu Camii ve Darüşşifası arkasında kalan bölgeye kamu-özel sektör işbirliğiyle seyir terası kazandırmak için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.
     Kanyon gezisine, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aşkın Bozkurt, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Onur Altınışık ve Divriği İlçe Emniyet Müdürü Bekir Kahveci katıldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Divriği protokolü, Çaltı Vadisi Kanyonunu gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER