Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu

Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu -Kütahya Müftüsü Üskülüplü: 2013 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar 4-22 Şubatta, geçen yıl kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk kez müracaat edece


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, 2013 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların 4-22 Şubatta, geçen yıl kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk kez müracaat edecekler için de ilk defa kayıt yaptırma şeklinde iki ayrı kategoride yapılacağını bildirdi.
     Üskülüplü, yaptığı yazılı açıklamada, hacca gitmek isteyenlerin sayısında her yıl artış olduğunu, ülkelere nüfuslarının binde biri oranında uygulanan kota nedeniyle müracaat edenlerin tamamının o yıl hacca gidemediğini hatırlattı.
     Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Kararı gereği 2012 yılı hac kayıtlarıyla kura çekimi ve sonuçlarının, sadece geçen yılın haccı için geçerli olmasının öngörüldüğünü belirten Üskülüplü, bundan dolayı bu yıl yeni hac kayıtlarının kabul edileceğini duyurdu.
     Üskülüplü, şunları kaydetti:
     2013 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar 4-22 Şubat, geçen yıl kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk kez müracaat edecekler için de ilk defa kayıt yaptırma şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır. Kayıt yeniletecek veya ilk kez kayıt yaptıracak hacı adaylarının, geçen yıl kuraya katılıp kura sonrası hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri, internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan Müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçe ile İl ve İlçe Müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir. Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15 lirayı, Başkanlıkça belirlenen bankalardan birine yatıracaktır. Kayıt yenileyenlerden ise herhangi bir ücret alınmayacaktır. Müracaattan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu paraları iade edilmeyecektir. Hacca götürülmek istenilen sıfır yaş dahil çocukların da kayıtları, ebeveyni ile birlikte internet ortamında veya doğrudan İl ve İlçe Müftülüklerine yapılacak ve bunlardan da 15 lira ön kayıt ücreti alınacaktır. Geçen yıl çekilen kura sonucu hacca gitmek üzere kesin kaydını yaptıran, ancak geçerli bir mazereti sebebiyle hacca gidemeyenlerin hac dönemini kapsayan (hastalık, trafik kazası gibi) mazeretlerini belirtir bir belgeyi ibraz ederek bu yıl hacca müracaat etmeleri halinde bunlar kayıt yenileyenler statüsünde değerlendirilecek ve kura çekiminde ilk kayıt yılları baz alınarak katsayı oranı uygulanacaktır.
     Daha önce hacca gidenlerin müracaatlarının kabul edilmeyeceğini, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtlarının silineceğini, ön kayıt ücreti yatırmışlarsa iade edilmeyeceğini bildiren Üskülüplü, ilk kez kayıt yaptıracakların, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Ön Kayıt Kurumsal Tahsilat Türk Lirası hesabına 15 lira kayıt ücretini, TC Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası, Akbank, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankasından birine ödeyebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER