Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı,Ali Himmet

Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı,Ali Himmet İskenderoğlu: Ülkemizin en ücra köylerinde ve şehir merkezlerinde görev yapan ve Türk milletinin dilek ve dualarını kesintiye uğratmaksızın yerine getiren din görevlilerine gereken saygı ve önem g


TRABZON (A.A) - Türk Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şube Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Türkiyenin en ücra köylerinde ve şehir merkezlerinde görev yapan ve Türk milletinin dilek ve dualarını kesintiye uğratmaksızın yerine getiren din görevlilerine gereken saygı ve önemin gösterilmesi gerektiğini belirtti.
     İskenderoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının çok önemli anayasal bir kurum olduğunu ve çalışanlarının da önemli bir camia olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin huzur ve asayişinde Diyanet ve din görevlisinin önemli payı olduğunu kaydeden İskenderoğlu, şöyle devam etti:
     İnsanımızın acısını ve mutluluğunu paylaşan, gelecek nesillere Allah, peygamber, vatan-millet, ana babaya sevgi ve saygısını hatırlatan, hayırlı hizmetlerde rehberlikte bulunan ve 24 saat sosyal kamu hizmeti veren Diyanet ve din görevlisinin yaptığı bu görevi kimse küçümseyemez ve hafife alamaz. Ülkemizin en ücra köylerinde ve şehir merkezlerinde görev yapan ve Türk milletinin dilek ve dualarını kesintiye uğratmaksızın yerine getiren din görevlilerine gereken saygı ve önem gösterilmelidir.
     Diyanet ve din görevlisine yönelik herhangi bir bilgi ve mesnede dayanmayan eleştiri ve saldırıları ibretle ve dikkatle izlediklerini belirten İskenderoğlu, şunları kaydetti:
     Bizler din görevlileri olarak insanlığın kurtarıcısı sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedin tavsiye ettiği Allaha, ailemize, milletimize ve insanlık alemine karşı sorumluluklarını yerine getiren, kendisinin ve başkasının hukukuna riayet eden, kardeşlik, birlik ve beraberliğin hayat ölçüsü alındığı, kimsenin aşağılanmadığı, sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, dayanışma ve dostluğun hakim olduğu anlayışı ilke ve ölçü alarak hizmet eden bir teşkilatız.
    
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı,Ali Himmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER