Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası

Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası -Kütahyadaki birinci kademede grup birinciliğini İstanbul Başakşehirspor elde etti -Kütahyayı temsil eden Özel İdare Köy Hizmetleri ve TKİ Tavşanlı Linyitspor, gruplarında elendi


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonasının Kütahyadaki birinci kademe maçlarında birinciliği İstanbul Başakşehirspor elde ederken, Kütahyayı temsil eden Özel İdare Köy Hizmetleri Denizlide, TKİ Tavşanlı Linyitspor da Aydında gruplarında elendi.
     Birinci kademe karşılaşmaları, 56 ilden 95 takımın katılımıyla Edirne, Tekirdağ, Sakarya, Bilecik, Uşak, Kütahya, Aydın, Burdur, Denizli, Adana, Malatya, Gaziantep, Çorum, Trabzon, Sinop ve Bolu grup merkezlerinde oynandı. Grup merkezlerinden 15inde 6şar, birinde ise 5 takım yer aldı.
     Kütahyada 3 gün süren birinci kademe maçlarında şu sonuçlar alındı:
     (A) Grubu: Eskişehir Şekerspor-İstanbul Başakşehirspor: 2-2, İzmir Yeşilovaspor-Eskişehir Şekerspor: 2-0, İstanbul Başakşehirspor-İzmir Yeşilovaspor: 3-2.
     (B) Grubu: Sakarya Erenlerspor-Balıkesir Burhaniye Belediyespor: 1-3, İstanbul Tepebağ Kültürspor-Sakarya Erenlerspor: 2-6, Balıkesir Burhaniye Belediyespor-İstanbul Tepebağ Kültürspor: 1-1.
     Finalde, 30 Ağustos Stadında Balıkesir Burhaniye Belediyesporu normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatma bölümünde 2-1 yenen İstanbul Başakşehirspor, ikinci kademeye yükseldi.
     İstanbul Başakşehirspor ve diğer 15 grup merkezinin birincisi, 4erli 4 grupta daha sonra belirlenecek kentlerde gerçekleştirilecek ikinci kademede tek maçlı lig usulüyle mücadele edecek. İkinci kademeyi birincilikle tamamlayacak 4 takım da Türkiye şampiyonu olabilmek için final maçlarında birbirleriyle oynayacak.
     Bu arada, şampiyonada Kütahyayı temsil eden iki ekipten Özel İdare Köy Hizmetleri, Denizli grup merkezinde Antalya Özerspora 4-1, Kızılcahamam AŞye 1-0 yenilerek, TKİ Tavşanlı Linyitspor da Aydın grup merkezinde Bornova Belediyespor ile 3-3 berabere kalıp Yeni Milasspora 4-1 mağlup olarak elendi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER