Diyarbakırda Avrupa Diller Günü etkinliği

Diyarbakırda Avrupa Diller Günü etkinliği -Ankara Alman Kültür Merkezi Dil Bölümü Müdürü Dr. Schmidt: Çok dilli bir dünyada yaşıyoruz, bir yabancı dil ufkumuzu daraltır, bir dil yetmez


DİYARBAKIR (A.A) - Ankara Alman Kültür Merkezi Dil Bölümü Müdürü Dr. Hans Schmidt, Çok dilli bir dünyada yaşıyoruz, bir yabancı dil ufkumuzu daraltır, bir dil yetmez dedi.
     Dr. Schmidt, Alman ve Fransız Kültür Merkezlerince Avrupa Diller Günü dolayısıyla Diyarbakır Özel Doğa Kolejinde düzenlenen etkinliğe katıldı.
     Etkinlikte kolej öğrencileri Almanca müzik eşliğinde dil eğitimi verildi.
     Dr. Schmidt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa kültürünün merkez birliğinin yeni kurulduğunu, Avrupa kültür merkezleri olarak, kültür ve dil haftası etkinliği gerçekleştirmek üzere Diyarbakıra geldiklerini söyledi.
     Bu kapsamda daha önce, Adana ve Gaziantepte de bu tür bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden Schmidt, Burada çeşitli aktiviteler yaptık. Biz istiyoruz ki herkes birden fazla yabancı dil öğrensin. Çok dilli bir dünyada yaşıyoruz, bir yabancı dil ufkumuzu daraltır. Bir dil yetmez. Onun için Fransız Kültür Derneğiyle bu projeyi yürütüyoruz. Özel okullar yabancı dil öğretimine öncü oldular. Burada olmaktan çok mutluyuz dedi.
     Fransız Kültür Merkezi Temsilcisi Hülya Yıldız ise okullarda daha çok Almanca ve İngilizce eğitimi verildiğini, amaçlarının Fransızcayı da çocuklara sevdirmek olduğunu söyledi.
     Yıldız, Fransızcanın okullar tarafından kabul edilmesinin çok önemli olduğunu, bu yöndeki çalışmaları Alman Kültür Merkezi ile ortak yürütmek istediklerini belirtti.
     Alman asıllı müzisyen Jens Krüger, organizasyon kapsamında Avrupa dillerini tanıtmak istediklerini, Türkiyede İngilizcenin dışında başka yabancı dillerin de öğrenilebileceğini göstermek istediklerini söyledi.
     Öğrencilere şarkı eşliğinde verilen eğitimlerde Almanca ve Fransızcanın kolaylıkla öğrenilebildiğini gördüklerini ifade eden Krüsger, Öğrenciler eğer bu konuda motive edilirse dil öğrenimi daha da kolaylaşacak, farklı diller daha hızlı öğrenilebilecek diye konuştu.
     Okulun Almanca öğretmeni ve proje koordinatörü Ebcet Taşdemir, etkinlik ile Alman ve Fransız dillerini sevdirmeye ve öğretmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini, çalışmaları akademik düzeyden çok, oyunlar, şarkılar ve aktif bir eğitim yoluyla sağlamaya çalıştıklarını, yabancı konukların vereceği seminerlerin eğitime büyük katkısının olacağını vurguladı.
     Müzik eşliğinde verilen Almanca dersinden memnun kalan öğrenciler, eğlenerek daha kolay dil öğrenebildiklerini belirttiler.
    
     Muhabir: İsmail Ersan-Aziz Aslan/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Avrupa Diller Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER