Diyarbakırda pos tefeciliği operasyonları

Diyarbakırda pos tefeciliği operasyonları -İki iş yerine düzenlenen operasyonlarda 5 pos cihazı, slip, kredi kartları ve işlemlerde kullanılan paraya el konuldu -Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Çetin: Tefeciler pa


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda pos tefeciliğine yönelik operasyonlar yapıldı.
     Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde pos tefeciliğine yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen malzemeleri basına gösteren Şube Müdürü Hakan Cem Çetin, Mali Suçlar ve Suç Gelirleri Büro Amirliği görevlilerince pos tefeciliği yapan kişilere yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.
     Çetin, İnönü Caddesinde faaliyet gösteren ve sadece pos tefeciliği yapmak için açılmış, polisiye operasyonlara karşı dış kapısı ve çevresinin 24 saat kameralarla izlendiği büroda, 3 pos cihazı ve bu pos cihazlarına ait günlük cirosu 165 bin lira olan toplam 35 slip ele geçirildiğini ve olayla ilgili O.Bnin yakalandığını belirtti.
     Operasyon öncesinde kameraları fark eden iş yeri yetkilisinin pos cihazlarını poşet içerisine koyarak aşağı attığını fark eden ekiplerin, cihazlara el koyduğunu anlatan Çetin, şöyle dedi:
     Gazi Caddesindeki Kuyumcular Çarşısında faaliyet gösteren A.K. isimli kuyumcuda yapılan aramada ise 2 pos cihazı, bu cihazlara ait 3 günlük cirosu 300 bin lira olan toplam 70 slip ve başkalarına ait 11 kredi kartı ele geçirildi. İş yeri yetkilileri M.U. ve S.U. yakalanmıştır. Her iki operasyon sonrası toplanan istihbari bilgiler ışığında yapılan değerlendirmede pos tefeciliği ile uğraşan şahısların müdürlüğümüzce son dönemlerde yapılan etkili operasyonlardan sonra yakalanmalarını engelleyecek yeni taktikler geliştirdikleri görülmüştür. Ayrıca müdürlüğümüzce son 1 yıl içerisinde tefecilik ve pos tefeciliği suçlarına ilişkin yapılan toplam 21 operasyonda, 84 pos cihazı, toplam değeri 9 milyon 6 bin 700 lira olan slipler, başkasına ait 932 kredi kartı ele geçirilmiştir. Tefecilik suçundan elde edilen 112 bin liraya el konulmuş ve 71 kişi hakkında TCKnın 241. maddesi gereğince yasal işlem yapılmıştır.
    
     -Bankaların takip etmesi lazım-
    
     Pos cihazlarının bankalar tarafından denetlenip denetlenmediğini ve bu konuda çalışmaları olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Çetin, Ciddi bir sorun olan tefecilikte biz son basamağız. Bankaların bunu iyi takip etmesi lazım. Bankalar işlem meblağlarını görüyor. Verilen pos cihazlarının 3. şahıslara verilmemesi ve kontrol edilmesi halinde bu tür olaylarda ciddi bir azalma olur, biraz kayıtsızlık var. Tefeciler para riskine karşı giderek pos tefeciliğine yönelmektedir dedi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda pos tefeciliği operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER