Diyarbakırda 980 öğrenciye tablet bilgisayar

Diyarbakırda 980 öğrenciye tablet bilgisayar -Vali Toprak: Fatih Projesi ile öğrencilerin bilgi teknolojilerini iyi bir düzeyde kullanmasını istiyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Fatih Projesi ile öğrencilerin bilgi teknolojilerini iyi bir düzeyde kullanmasını istediklerini söyledi.
     Yenişehir ilçesindeki Ziya Gökalp Anadolu Lisesinde Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılması amacıyla tören düzenlendi.
     Vali Toprak, törende, Fatih Projesinin geçen yıl hayata geçirildiğini, Diyarbakıra geçen yıl 750e yakın tablet bilgisayar geldiğini, bunların 450sinin öğrencilere, 285inin de öğretmenlere verildiğini anımsattı.
     Diyarbakırda proje kapsamında 4 pilot lisede 14 akıllı tahtanın kurulduğunu, altyapısı kuruldukça diğer okullarda da projenin yaygınlaştırıldığını anlatan Toprak, bu yıl Fatih Projesi kapsamında geri kalan okullara tablet bilgisayar dağıtımı çalışmasının sürdüğünü aktardı.
     Diyarbakırda 57 ortaöğretim kurumunun tüm sınıflarına akıllı tahtalar yerleştirildiğini, bin 68 tablet bilgisayar geldiğini dile getiren Toprak, Bunların 980i öğrenciye, 31i öğretmenlere dağıtılacak. Çok fonksiyonlu yazıcılar da verilecek. 2014 yılına kadar yapılacak çalışmalarla tüm ortaöğretim kurumlarına hızlı bir şekilde bu sistem yaygınlaştırılmış olacak. Bu yıl bin 350 akıllı tahta okullara yerleştirildi dedi.
     Fatih Projesi ile öğrencilerin bilgi teknolojilerini iyi bir düzeyde kullanmasını istiyoruz. Birey hayatında hangi meslek ve hangi işyerinde olursa olsun bilgi teknolojilerini kullanabilmesini hedefliyoruz. Artık çağımız e-iletişim ve bilişim çağı diyen Toprak, bunların iyi bir şekilde gençlere aktarılması gerektiğini belirtti.
     Her 2 kişiden birinin internete girebilme yetisini ve imkanını ortaya çıkarabilmeyi istediklerini dile getiren Toprak, şöyle konuştu:
     Teknolojiyi ve teknolojinin getirdiği güzellikleri ne kadar iyi kullanabiliyorsak dünya arenasında da çok kadar güçlü olduğumuz anlamına gelir. Artık ülkeler yeryüzünde değil, uzayda bir takım teknolojileri kullanıyor. Bu durumda bizlerin geri durmaması lazım. Bu çalışmalar bunların bütünüdür. Devlet ve yönetim sisteminde e iletişim kullanılıyor. Bireyler mutlu ve huzurlu bir şekilde geleceğe güvenli yürüsün. İmkanları iyi bir şekilde kullanarak ülkemizin dünya arenasında söz sahibi olmasını sağlayalım.
     Daha sonra Toprak, öğrencilere sohbet ederek, onlara tablet bilgisayar verdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda 980 öğrenciye tablet bilgisayar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER