Diyarbakırda izinsiz yürüyüş

Diyarbakırda izinsiz yürüyüş -Valilikçe izin verilmemesine rağmen yürüyüş yapmak isteyen BDPli gruba polis müdahale etti -Valiliğe giden BDP Genel Başkanı Demirtaş ve milletvekilleri ile polis yetkilileri arasında sert tartış


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valiliğince izin verilmemesine rağmen yürümek isteyen BDPlilere polis müdahale etti.
     BDPnin bugün İstasyon Meydanında düzenlemeyi planladığı mitinge valilikçe izin verilmemesinin ardından Bağlar ilçesindeki BDP İl Başkanlığı önünde toplanan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Ahmet Türk, Altan Tan, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder, Nursel Aydoğan, Ayla Akat ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı partililer araçlarla Batıkent Kavşağına gitti.
     Polisin toplanmaya izin vermemesi üzerine aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup, Turgut Özal Bulvarında oturma eylemi yaparak bir süre trafiği aksattı. Ancak yapılan görüşme sonrası oturma eylemi sonlandırıldı.
     Bu arada polis, sokak aralarında toplananlara Kürtçe anons yaparak eylemin valilikçe yasaklandığını duyurdu. Uyarıya rağmen dağılmayan gruplara biber gazıyla müdahale edildi.
     Öte yandan BDP Genel Başkanı Demirtaş ile milletvekilleri valilik protokol kapısına giderek Vali Mustafa Toprak ile görüşme talebinde bulundu. Güvenlik güçlerinin valilikten uzaklaştırmak istediği partililer ile polis yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşandı.
     Basın mensuplarının uzaklaştırıldığı valilik önündeki bekleyiş sürüyor.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Yakut-Ümit Özdal-Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda izinsiz yürüyüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER