Diyarbakırda Kutlu Doğum Haftası

Diyarbakırda Kutlu Doğum Haftası -Görme engellilere Hz. Muhammedin hayatı anlatıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Muhammedin hayatının anlatıldığı konferans düzenlendi.
     Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesince Diyarbakır Kütüphanesinde gerçekleştirilen panel, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Panele, Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Mehmet Akif Karakuş ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Emin Uludağ, konuşmacı olarak katıldı.
     Panelin ardından AA muhabirine açıklama yapan Karakuş, Kutlu Doğu Haftası nedeniyle bu yıl ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın eğitimi ve istihdamı için birçok faaliyete imza attık dedi.
     Görme engelli vatandaşlara Hz. Muhammedi anlatmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını dile getiren Karakuş, Peygamber Efendimizi anlamak, onun hayatını kendimiz için rehber kabul etmek bizim için çok önemli şeklinde konuştu.
     DÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Uludağ da insanın bir noktada engelli olmasının, başka noktalarda da engelli olduğu anlamına gelmediğini kaydederek, şöyle konuştu:
     Ben onlara altı noktadan görenler diyorum. Biz aslında onları anlamaya çalışırken kendimizi anlıyoruz, tanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın idrak seviyesi çok yüksek. Belki biyolojik olarak görmüyorlar ama akıl gözleri çok iyi görüyor. Görme engelli vatandaşlara sahip çıkmak, onların gören taraflarını bizim de görüp eksik olduğumuz noktaları onlarla tamamlamak bir aydın, entelektüel, akademisyen sorumluluğudur.
     Hayatının en güzel konferanslarından birini verdiğini sözlerine ekleyen Uludağ, Görme engelli kardeşlerime peygamberimizi anlatmak benim için çok büyük bir mutluluktu diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Sarıoğlu / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER