Diyarbakırda mayın mağdurları fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakırda mayın mağdurları fotoğraf sergisi açıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda mayın mağdurları fotoğraf sergisi açıldı.
     International Campaign To Ban Landmines, Mayınsız Bir Türkiye Girişimi, TMMOB, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Barosu, İHD, MAZLUMDER, Diyarbakır Tabip Odası, Yerel Gündem 21 ve TİHV tarafından, Türkiyenin Ottawa Sözleşmesinin onaylamasının 10uncu yıl etkinlikleri kapsamında Sümerpark Sanat Galerisindeki açılışta konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Ottowa Sözleşmesi ile Türkiyenin 3 taahhüdün altına girdiğini söyledi.
     Özellikle depolanmış mayınların imhası ve mayın mağdurlarının topluma kazandırılması için projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Eren, Toprak altındaki mayınların temizlenmesi konusunda bir taahhüt var. Türkiyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gereken alanlarda görevlileri göreve çağırmak için bir kamuoyu yaratma amacı gütmekteyiz dedi.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de mayınların en sinsi pusu olduğunu, mayınsız bir Türkiye, Ortadoğu ve dünya yaratmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı.
     Uluslararası mayın yasaklama kampanyası aktivisti Kasia Derlicka ise, son 20 yıldır bütün ülkelerde mayınların çıkarılması için çalışma yapıldığını, Türkiyenin de bu çalışmaların içerisinde yer almasının önemli olduğunu kaydetti.
     Türkiyede son 10 yıldır mayınların insanların hayatını etkilediğini ifade eden Derlicka, bu nedenle Diyarbakırdaki etkinliğe katıldıklarını ve yarın yapılacak konferans sonucu bir planlamaya gideceklerini, pazartesi günü Ankarada yetkililerle yapacakları görüşmede taleplerin iletileceğini sözlerine ekledi.
     50 fotoğrafın yer aldığı sergi 3 gün açık kalacak
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Diyarbakırda mayın mağdurları fotoğraf sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER