Diyarbakırda terör örgütü PKK operasyonu (2)

Diyarbakırda terör örgütü PKK operasyonu (2) -Vali Toprak: Diyarbakırda son bir haftada sokaklarda ciddi manada, kırma dökme, yol kesme, molotof atma, taşlama, yağmalama, araç yakma girişimi gibi birtakım olaylar oldu ve yakala


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakırda son bir haftada sokaklarda ciddi manada, kırma dökme, yol kesme, molotof atma, taşlama, yağmalama, araç yakma girişimi gibi birtakım olaylar oldu ve yakalananlar bunu Türkiye genelinde yaymak istediler dedi.
     Toprak, terör örgütünce özellikle sokak hareketlerini yönlendirmek için bir sistem kurulduğunun bilindiğini bu sistemin adının da Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) olduğunu bildirdi. ÖSB Türkiye sorumlusu ile yakalanan ekibin doğrudan Kandil ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Vali Toprak, ÖSB Türkiye sorumlusu C.Anın zaman zaman Türkiyeye gelip gittiğini, bu ekibin sokak olaylarını yönlendirenler olduğunu söyledi.
     ÖSBye bağlı diğer alt unsurların da bulunduğunu bildiren Toprak, Son bir hafta içerisinde sokaklarda ciddi manada, kırma, dökme, yol kesme, molotof atma, taşlama, yağmalama, araç yakma girişimi gibi birtakım olaylar oldu ve bunu Türkiye genelinde yaymak istediler. Israrlı takip sonucu bir evde kıstırıldılar ve can havliyle kaçmaya çalışırken yakalandılar diye konuştu.
    
     -Diyarbakır halkına teşekkür-
    
     Terör örgütünün bir taraftan kırsalda eylemler gerçekleştirirken, diğer taraftan da kentlerdeki kitleleri harekete geçirerek toplumsal kalkışmaya yönelik gençleri kullanmak için eylem içerisinde bulunduğunu aktaran Toprak, şöyle konuştu:
     Yakalanan kişi de Türkiyede ÖSB sorumlusudur. Sokak hareketleri ve sokaklarda ekranlara yansıyacak şekilde devamlı bir görüntü varmış gibi, insanları da infiale sürükleyecek şekilde insanlara korku salmak üzere faaliyetlerini yürütüyorlar. Bunu gözaltına alınan çocukların sayısından da ortaya çıkarabiliriz. Diyarbakır halkımıza bu gibi eylemlere gösterdikleri ret bakış açısı için de çok teşekkür ediyorum. Kepenkleri kapatan insanlar hiçbir şekilde sokak hareketlerine, olumsuzluklara, şiddet hareketlerini yönlendirenlere destek vermediklerini bir kez daha gördük. Tüm bu olaylar gerçekleşirken çocuklar ve çocukları yönlendirenler vardı. Bunun dışında kimse yoktu. Çocuklara para vererek olaylarda kullanıyorlar. Esnafa da zulüm uyguluyorlar.
     Güvenlik güçlerinin bu konudaki çalışmalarının süreceğini bildiren Toprak, polisten kaynaklanan, polisin yanlış bir davranış ve fiilinden ortaya çıkan hiçbir problemin bulunmadığını vurguladı.
     Polisin varlığının şiddeti yaygınlaştırmak isteyenlerin ortaya çıkardığı tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu dile getiren Toprak, Özellikle ÖSB, örgütün HPG kanadına direkt bağlantılı ve HPGyi yöneten kişi tarafından planlanıp Türkiyeye gönderildiği ve Türkiye yapılanmasının oluşturulduğu bilinen bir gerçek. Bunlar Diyarbakırı merkez kabul etmişler diye konuştu.
    
     -Cezaevlerindeki açlık grevi-
    
     Gazetecilerin, cezaevlerindeki açlık greviyle ilgili sorusu üzerine ise Toprak, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 49 tutuklu veya hükümlünün kontrol altında bulunduğunu, bunlardan hayati tehlikesi bulunan olmadığını söyledi.
     Tedavi altında olanların önemli bir kısmının katı gıda beslenmesine başlandığını, tahlillerinin yapıldığı ve belli bir süre sonra cezaevine gönderileceğini anlatan Toprak, hastaneye gelmeyenlerle ilgili bir problemin bulunmadığını ifade etti.
    
     -Kortej yürüyüşünün yapılmaması-
    
     Her yıl 15 Kasımda Atatürkün Diyarbakıra geliş yıl dönümünün kutlanmasıyla ilgili olarak basında çıkan kortej yürüyüşünün yapılmadığı yönündeki haberlere değinen Vali Mustafa Toprak, şunları söyledi:
     Törenlerin ruhuna ve özüne uygun, temsili olarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İlde kutlama komitesi var. Bazı yayın organlarında asker yürümedi şeklinde bir ifade geçti. Bu programı valilik olarak biz yapıyoruz. Son zamanlarda özellikle öğrencilerimiz, askerlerimizi herkesi bulunduğu noktada işlevini yürütmesini, törenleri de töreni esas can alıcı noktasında yapılmasını yeğleyen bir bakış noktası içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün karşılama törenini İstasyon Meydanında gerçekleştirdik ve anlamına uygun olarak yine orada yapılmasını yeğledik. Bunun dışında konu ile ilgili olmayan askerin yürümesi, çocuk ve gençlerin okulda olması gerekirken yürümesini uygun olmadığını düşünerek kutlama komitesi olarak böyle bir karar aldık. Bizim tarafımızdan alınan bir karardır. Kortej yürüyüşü gerçekleştirilmemiştir. Bundan sonra da gerçekleştirilmeyecektir.
     Toprak, basın mensuplarına yönelik olarak esprili bir şekilde, Yürümeyince asker yürümedi diyorsunuz, yürüyünce de asker yürüdü diyorsunuz dedi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda terör örgütü PKK operasyonu (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER