Diyarbakırda tüketim tarihi dolan 2 ton

Diyarbakırda tüketim tarihi dolan 2 ton gıda imha edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda tüketim tarihi dolan 2 ton gıda imha edildi.
     Yenişehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, Ramazan ayında gıda üreten ve satan iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde tüketim tarihi dolan 2 ton gıda maddesi tespit etti.
     Yenişehir Belediye Başkan Vekili Zeki Doğrul yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin 24 saat denetim yaptığını belirterek, vatandaşlara sağlıksız gıda maddelerinin satışına izin vermeyeceklerini söyledi.
     Bu kapsamda Şehitlik ve Ofis semtlerinde gerçekleştirilen denetimlerde tüketim tarihi dolan 2 ton gıda tespit edildiğini ifade eden Doğrul, Denetim sırasında gıda üretimi yapan ve satan işyeri sahiplerine halk sağlığı açısından tehdit içeren gıdaları satmamaları yönünde uyarıda bulunuyoruz. Ancak tüm uyarılara rağmen tüketim tarihi dolan yaklaşık 2 ton gıda maddesi ele geçirdik. Bu gıda maddeleri imha ettik. Söz konusu iş yerlerine ise gerekli para cezalarını uyguladık. Halkımızın sağlığı ile kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Market veya lokantalarda olumsuz bir durum ile karşılaşan vatandaşlar bunu belediyemize 24 saat bildirebilirler dedi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda tüketim tarihi dolan 2 ton Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER