Diyarbakırdaki helikopter kazası

Diyarbakırdaki helikopter kazası -Şehit Uzman Çavuş İlyas Genelin cenazesi, Bursada toprağa verildi


BURSA (A.A) - Diyarbakırın Lice ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Uzman Çavuş İlyas Genelin cenazesi, Bursada toprağa verildi.
     Şehit İlyas Genelin cenazesi, Askeri Hastanenin morgundan ambulansla merkez Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Mert Sokaktaki baba evine getirildi. Genelin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından ambulanstan indirildi. Burada şehit için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.
     Şehidin annesi Nuray, babası Eyüp ve eşi Şengül Genel tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Genelin cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı Ulucamiye götürüldü.
     Namaz öncesi fenalaşan acılı anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin bir yaşındaki oğlu Kaanın boş bir musalla taşının üzerinden tabuta bakarak öpücük yollaması ve el sallaması, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar ve şehidin yakınlarının duygulanarak ağladığı görüldü.
     Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, askeri araca kondu. Bu sırada fenalaşan şehidin eşi Şengül Genele sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı anne Nuray Genel de Türk bayrağına sarılı tabutun geçişi sırasında asker selamı vererek, oğlunu uğurladı.
     Şehidin naaşı, Hamitler Mezarlığında toprağa verildi.
     Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, çeşitli parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer-Harun Kaymaz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER