Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu

Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Brown: -Otomotiv sanayisinde gelişmiş olan Gebze ve Bursa ile Sakarya üzerinden iş yapmak arzusundayız


SAKARYA (A.A) - Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Robert Brown, Otomotiv sanayisinde gelişmiş olan Gebze ve Bursa ile Sakarya üzerinden iş yapmak arzusundayız dedi.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasından (SATSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Louisville Eyaleti Globalizasyon Yöneticisi Suhas Kulkarni ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulu ziyaret eden Brown, Sakaryada iş ilişkilerini geliştirmek istediklerini anlattı.
     Brown, Sakaryada Amerikan ortaklı firma sayısını arttırmak ve buradan da yatırımcı götürmek istediklerini vurgulayarak, bunun için de ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi.
     ABD olarak ileri ve yüksek teknolojide otomobil üretimi yaptıklarına işaret eden Brown, Sakaryanın da otomotiv konusunda Türkiye için önemli bir şehir olduğunu aktardı.
     Brown, her iki kentte ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, Biz, ilk etapta öğrencilerimizi, iş yerlerimizi tanıştırmak, Kentucky şirketlerinin buraya yatırım yapmasını, buradaki şirketlerin de oraya yatırım yapmalarını teşvik etmek, buradaki iş adamlarını oraya götürmek, oradaki iş adamlarını buraya getirmek, hatta bu ilişkilerle birlikte üniversitelerimizle de ortak projeler üretmek istiyoruz. Biz Sakaryayı bu işin merkezi yapmak istiyoruz. Otomotiv sanayisinde gelişmiş olan Gebze ve Bursa ile de Sakarya üzerinden iş yapmak arzusundayız dedi.
    
     -Otomotivin bizde 100 yıllık bir öyküsü var-
    
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da Sakaryanın otomotiv konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.
     1,5 yıl içinde Karasuda devam eden limanın hizmete gireceğine dikkati çeken Kösemusul, böylelikle Sakaryanın dünyanın geneline daha rahat ulaşabileceğini belirtti.
     Bu liman bizim dünyaya açılan kapımız olacak diyen Kösemusul, O yüzden doğru adrestesiniz. Otomotivin bizde 100 yıllık bir öyküsü var. Şehrimiz sadece otomotiv değil tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında da oldukça gelişmiş bir şehir ifadelerini kullandı.
     Kösemusul, Sakaryada bulunan Toyota Türkiye fabrikasının dünya genelinde tanınan bir fabrika olduğunu ve bu konuda Sakaryanın da şehir olarak katkı yaptığını dile getirdi.
     Sıfır hatayla araç üreten Toyota fabrikasının Sakaryada bulunduğunu vurgulayan Kösemusul, Bu da bize önemli bir işçilik referansıdır. Oradan buraya gelecek olan yatırımcıların bunu bilmelerini isteriz. Yan sanayimiz çok güçlü. Üniversitemiz ile iş dünyası ortak birçok çalışmamız var. Bunun başında Ar-Ge geliyor. Üniversitelerimiz arasında da işbirliği yapabiliriz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER