Diyarbakırdaki izinsiz gösteri

Diyarbakırdaki izinsiz gösteri -Baro Başkanı Elçi: Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacağız


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakırdaki izinsiz gösteriler sırasında Şahin Önerin ölümüyle ilgili olarak Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
     Elçi, 10 Şubat tarihinde meydana gelen izinsiz gösteriler sırasında ölen Şahin Önerin babası Mehmet Şirin Öner ve İHD Diyarbakır Şubesi yetkilileri ile birlikte baro binasında düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar olay hakkında herhangi bir açıklama yapmamalarının sebebinin, olaya ilişkin bilgi ve delillerin ortaya çıkmasını bekleme hassasiyetinden kaynaklandığını belirtti.
     Diyarbakır Valiliğinin daha ortada bir otopsi raporu ve benzeri hiçbir bulgu ve delil yokken olayı bir terörist faaliyet olarak sunması ve bunu medyaya böyle yansıtmasının TCK 283. maddede düzenlenen suçluyu kayırma ve aynı yasanın 277. maddesinde düzenlenen yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs suçunu ihlal eder nitelikte olduğunu vurgulayan Elçi, şöyle dedi:
     Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu nedenle Diyarbakır Valiliğinin bu açıklamasına ilişkin de soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunacağız ve bu çerçevede cumhuriyet savcılarını duyurumuzun gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Son birkaç yılda Türkiye genelinde polis görevlilerinin karıştığı benzer çok sayıda olay yaşanmasına rağmen sorumlular hakkında yeterli soruşturma yürütülmemekte, failleri etkili şekilde cezalandırılmamaktadır. Adli ve idari bürokrasinin bu olaylara kayıtsız ve caydırıcı olmayan tutumu, bu ve benzeri olaylara karışan kolluk görevlileri açısından bir ceza bağışıklığı yaratmaktadır. Faillerin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması konusunda çabalarımızı geçmişte olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz. Ancak başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, tüm idari ve adli makamları bu suçların adli ve idari yönden soruşturulmasını, failleri korumak yerine etkin, hızlı ve adil bir soruşturma ve kovuşturma yürütmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde vatandaş devlete ve hukukun üstünlüğüne inancını yitirecek.
     Baba Mehmet Şirin Öner ise, çocuğuna polis aracının çarptığını ve yerde 20 metreye yakın sürüklediğini, sonrasında ise çocuğunun karakola götürüldüğünü savunarak, Oğlum hastaneye götürülseydi şu an yaşıyor olacaktı dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER