Diyarbakırdaki izinsiz gösteri

Diyarbakırdaki izinsiz gösteri -Mazlım-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Ay: Bu olayın faillerini çıkarma sırası yargı ve hükümette


DİYARBAKIR (A.A) - Mazlım-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Avukat Abdurrahim Ay, 10 Şubatta Diyarbakırdaki izinsiz gösterilerde, Şahin Önerin hayatını kaybettiğini belirterek, bu olayın faillerini çıkarma sırasının yargı ve hükümette olduğunu söyledi.
     Başkan Ay, Mazlım-Der Diyarbakır Şubesinde yaptığı basın açıklamasında, ambulans kayıt formunda ölen gencin Şehitlik Polis Karakolundan telsiz anonsu üzerine alındığını savunarak, Ambulansın yaklaşık yarım saat karakolda bekletildiği anlaşıldığı ve en son olarak açıklanan otopsi raporunda gencin bedeninde ateşli ve patlayıcı madde buluntusuna rastlanmadığını, sol 4 kaburgasının kırık ve vücudun sağ bölgesinde ise yoğun sürtünmeden kaynaklı yaralanmaların gerçekleştiği anlaşılmış, bu haliyle görgü tanıklarının ifade ettiği üzere polise ait akrep tipi araç ile gencin ezildiği ortaya çıkmıştır iddialarında bulundu.
     Ay, olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını isteyerek, Bu olayın faillerini ortaya çıkarma sırasının yargı ve hükümettedir. Ya valiyi ve tüm sorumluları en kısa sürede görevden alıp yargı önüne çıkarıp en azından bu kanın lekelerini vicdanlara da sirayet etmesine engel olacaklar, ya da Şahin Öner-in katlinin ortağı haline geleceklerdir ifadesini kullandı.
     Ay, Mazlım-Der olarak hükümetin ve yargının tavrı ve tercihi hangi yönde olursa olsun bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER