Diyarbakırdaki suç örgütüne yönelik operasyon

Diyarbakırdaki suç örgütüne yönelik operasyon


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kentteki bir suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda tutuklu sayısı 48e yükseldi.
     Vali Mustafa Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silahlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik gibi suçları işledikleri tespit edilen çeteye yönelik Ökçe kod adıyla operasyon düzenlendiğini belirtti.
     Organize suç örgütü mensuplarına yönelik daha önce ara yakalama yapılarak 32 kişinin tutuklandığını anımsatan Toprak, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
     2 Ağustos 2011de başlayan çalışmaların devamında, 27 Mart 2013te yapılan faaliyetlerde gözaltına alınan 48 kişi tutuklanmış, 8 kişiye adli kontrol uygulanmış, 2 kişi emniyetten, 5 kişi de mahkemeden serbest bırakılmıştır. Şüpheli şahısların ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalar neticesinde 10 silah, kuru sıkı tabanca, 50 ses gaz fişeği, 12 şarjör, 165 fişek, 9u orijinal 4ü fotokopi olmak üzere 13 tapu, 606 kilo 417 gram esrar ve 125 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir.
     Yapılan araştırmalarda şüpheli şahısların Rifai Burak ve Şaban Ayazgünü tasarlayarak öldürme, 8 tehdit, silahla yaralama, silahlı eylem hazırlığı, 3 silahlı eylem, 3 yağma, 2 hürriyetten yoksun bırakma, 11 uyuşturucu madde sevkıyatı, 2 ihaleye fesat karıştırma, 3 gümrük kaçağı telefon yakalanması ve 4 sahte kimlik olayına karıştıkları tespit edilmiştir.
     Vali Toprak, yapılan çalışmayla her türlü yasadışı faaliyeti gerçekleştiren, terör nitelikli davranış sergileyen yolsuzluk ve çıkar çetesine önemli bir darbe vurulduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER