Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun renkleri değişti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun renkleri değişti -Başkanlığa Metin Kılavuzun yeniden seçildiği kongrede, kulüp renklerinin yeşil-kırmızı olması da kararlaştırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Yeni sezonda 2. Ligde mücadele edecek olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun kongresinde Metin Kılavuz yeniden başkanlığa seçilirken, sarı-kırmızı olan kulüp renklerinin yeşil-kırmızı olarak değiştirilmesini öngören tüzük de kabul edildi.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen olağanüstü kongrede, divan başkanlığına Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Avcı seçildi.
     Avcı, her kesimin spora yönlendirilmesi için önemli çalışmalar yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun spor branşlarındaki başarısının kalıcı olması gerektiğini ifade ederek, "Barış ve kardeşlik için büyük önemi olan spor, gençlerin doğru yola yönlendirmesinde büyük önem taşıyor" dedi.
     Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından sarı-kırmızı olan kulüp renginin yeşil-kırmızı olarak değiştirilmesi ile yönetim kurulu üye sayısının 11den 15e yükseltilmesini içeren önerge oy birliğiyle kabul edildi. Tek liste halinde gidilen seçim sonucunda, Metin Kılavuz yeniden başkanlığa getirildi.
     Kongrede söz alan Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, kulüp renginin yeşil kırmızılı olarak değiştirilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Centilmenliğe büyük önem veren kulübün şampiyonluğu nedeniyle herkesi kutluyoruz. Tesisleşmeye daha fazla önem verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
    
     -"İsim değişikliğini yönetim kabul etmedi"-
    
     Başkan Kılavuz yaptığı konuşmada, sporun tüm dallarına önem veren bir kulüp olduklarını dile getirerek, "Spor denince akla hemen futbol geliyor. Biz futbol kulübü değiliz, spor kulübüyüz" ifadesini kullandı.
     Tüm çalışmalarını toplumun talebi doğrultusunda yönetim kurulu olarak birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden kılavuz, şöyle konuştu:
     "Kulübün isim değişikliği ile ilgili talepleri yönetimde ele aldık. Bu kapsamda sarı-kırmızı olan renklerin yeşil-kırmızı olarak değiştirilmesini kararlaştırdık. Bizde yönetim demokratiktir. Mesela ben kulüp isminin Diyar Amedspor olarak değiştirilmesini istedim ama yönetimde kabul edilmedi.
     Biz centilmenliğe önem veren bir kulübüz. Maçlarımızda küfür edilmesini istemiyoruz. Küfür eden bizim maçımıza gelmesin, maçımızı izlemesin. Bizim kültürümüzde küfür yok. Ligin son maçına kadar ceza yememiştik. Kupayı aldığımız son maçta bir genç 86. dakikada sahaya indi ve bundan dolayı biz 2 bin lira ceza aldık."
     Kongreyi, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Acarın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun renkleri değişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER