Diyarbakır OSBde fabrika kuran iki iş

Diyarbakır OSBde fabrika kuran iki iş kadını yurt dışına ihracat yapıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırlı iş kadınları Rozan Berkpınar ve Nevin İl yurt dışına ihracat yapıyor.
     Son yıllarda yaşanan sosyal değişim sayesinde iş yaşamına girmeye başlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kadınlar, kısa sürede gösterdikleri büyük çaba sonucunda ihracat yapmaya başladı. Isı yalıtımı malzemesi üretimi yapan Güney Yapı firmasının sahibi Nevin İl ve Beroner A.Şnin Yönetim Kurulu Başkanı Rozan Berkpınar, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda ürettikleri ürünleri çok sayıda ülkeye ihraç ediyor.
     İş kadını Nevin İl, yaklaşık 7 yıl önce 150 metrekare büyüklüğündeki bir atölyede ısı yalıtımı malzemesi üretmeye başladığını belirterek, bir süre sonra ürünlerine olan talebi karşılamak amacıyla organize sanayi bölgesinde 6 bin metrekarelik alanda fabrika kurduğunu söyledi.
     130 kişinin istihdam edildiği fabrikada yıllık 420 bin metrekare ısı yalıtımı malzemesi üretimi yaptığını kaydeden İl, "Türkiye genelinde ürünlerin satışını yaptıktan sonra ihracat yapmaya karar verdik. İlk etapta Irak, Suriye ve İrana ürün satışına başladım. Son dönemlerde de Lübnan, Gürcistan ve Ermenistana da ürünlerimizi ihraç ediyoruz" dedi.
    
     -"Çözüm süreci yüzümüzü güldürecek"-
    
     Beroner Yönetim Kurulu Başkanı Rozan Berkpınar ise yaklaşık 15 yıldır Diyarbakırda mermer üretimi yaptıklarını belirterek, bölgede mermer üretiminin geçen süre içerisinde büyük artış gösterdiğini kaydetti.
     Ürünlerinin Ortadoğu, Uzakdoğu ve Avrupadaki 20yi aşkın ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Berkpınar, "Çözüm süreci Güneydoğu Anadolu Bölgesine büyük bir umut getirdi. Süreç ile bölgede büyük değişim olacak ve çok sayıda yatırım gelecek. Kısacası çözüm süreci yüzümüzü güldürecek" diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır OSBde fabrika kuran iki iş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER