Doğuda kar yağışı

Doğuda kar yağışı -Bölgede tipi ve kar yağışı nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 11, Karsta 9, Erzurumda 5, Ağrı ve Iğdırda 2, Erzincanda sıfır derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Karsta sıfırın altında 2, Erzurumda sıfırın altında 1, Ağrıda 1, Erzincanda 4 ve Iğdırda 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması başlatıldı.
     Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 85, Ağrıda 31, Iğdırda 13 ve Karsta 3 olmak üzere toplam 132 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
    
     -Çığ uyarısı-
    
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrıda 65, Ardahanda 27, Erzurumda 26, Karsta 14, Erzincanda 7 ve Iğdırda 2 santimetre olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiğini bildirerek, vatandaşları çatılardan buz sarkıtı düşmesi ve çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER