Doğuda kar yağışı

Doğuda kar yağışı -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıl


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ardahanda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 12, Karsta 10, Ağrıda 9, Erzurumda 7 olurken, Erzincanda 0 ve Iğdırda 2 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta sıfırın altında 3, Erzurumda sıfırın altında 2, Ağrı ve Ardahanda 0, Erzincanda 2 ve Iğdırda 8 derece olması tahmin ediliyor.
     Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camlarında buzlanma meydana geldi, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle bölge illerinden Erzurumda 70, Ağrıda 14 ve Karsta 6 olmak üzere toplam 90 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Son 24 saat içerisinde Erzurumun Karayazı ilçesinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrıda 53, Ardahanda 29, Karsta 24 ve Erzurumda 18 santimetre olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiğini belirterek, vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER