Doğuda kış

Doğuda kış -Bölgede 120 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde 120 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 11, Karsta 6, Iğdırda 4, Erzurumda 3, Ağrıda 2, Erzincanda 0 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta 2, Erzurum ve Ağrıda 3, Ardahanda 4, Erzincanda 5, Iğdırda 6 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Belediye ekiplerince, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması devam ediyor. Erzurumda 73, Ağrıda 41, Iğdırda 6 olmak üzere toplam 120 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Bölgede kar kalınlıkları Ağrıda 64, Ardahanda 22, Karsta 15, Erzurumda 6, Erzincanda 5, Iğdırda 2 santimetre, Palandöken Kayak Merkezinde ise 80 santimetre olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiğini bildirerek, vatandaşları çatılardan buz sarkıtı düşmesi ve çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER