Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Bölgede 164 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahanda ölçüldü. Bölgede 164 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giriyor.
     Erzurumda 153, Ağrıda 11 olmak üzere toplam 164 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 78, Ağrıda 58, Erzurumda 23, Ardahanda 20, Karsta 14, Erzincanda 4, Iğdırda 2 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 8, Erzurumda 5, Erzincan, Kars ve Iğdırda 1, Ağrıda ise 1 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta 1, Erzurumda 4, Erzincan ve Ağrıda 5, Iğdırda 8, Ardahanda sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede, parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, yarın kar yağışı bekleniyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER