Doğuda kış

Doğuda kış -Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Bölgede toplam 193 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahanda ölçüldü. Bölgede toplam 193 köyle ulaşım sağlanamıyor
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 13, Karsta 11, Ağrıda 8, Erzurumda 6, Erzincanda 1, Iğdırda 0 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ağrıda sıfırın altında 1, Karsta sıfırın altında 3, Erzincanda 3, Iğdırda 5 ve Ardahanda 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının boyu 3 metreyi geçti. Belediye ekiplerince kent merkezlerinde başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.
     Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 121, Ağrıda 31, Karsta 24, Iğdırda 11 ve Ardahanda 6 olmak üzere toplam 193 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapıyor.
     Erzurumda, karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden son 24 saat içerisinde 2si çocuk olmak üzere, 5 hasta İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Bu arada, yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 54, Ardahanda 25, Karsta 22, Erzurumda 18, Erzincanda 2, Palandöken Kayak Merkezinde 85, Bayraktepe Kayak Merkezinde ise 170 santimetre.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede çığ tehlikesinin bulunduğunu belirterek, gizli buzlanma olayına karşı sürücülere dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER