Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkaride 154 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 71, Muşta 58, Bitliste 13 ve Hakkaride 12 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte hafta sonundan itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu halen 71 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtilerek, yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray, Yüksekova-Dağlıca, Hakkari-Şırnak ve Şemdinli-Alan yollarında ekiplerin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kentte havanın çok bulutlu ve kar yağışlı geçmesinin beklendiğini bildirerek, gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma, don olayı ile muhtemel çığ hadiseleri yaşanabileceğini ifade etti.
    
     -Muş-
    
     Hafta sonu etkili olan kar yağışı sonucu 58 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muşta, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, gün içerisinde kar yağışı beklendiğine değinerek, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama olabileceğini dile getirdi.
    
     -Hakkari, Bitlis-
    
     Halen 13 köy yolunun kapalı bulunduğu Bitlis ile 12 köyle ulaşımın sağlanamadığı Hakkaride de yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
     İl Özel İdaresi yetkilileri, özellikle yüksek kesimlerde bulunan yollarda kar kalınlığının 5 metreyi bulduğunu anımsatarak, ekiplerin hem arazi şartlarıyla hem de karla mücadele ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER