Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 62 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Karsta ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 24, Ardahanda 23, Erzurumda 16, Ağrıda 13, Erzincanda 5 ve Iğdırda 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıkları ise Ardahanda sıfırın altında 7, Karsta sıfırın altında 5, Erzurumda sıfırın altında 3, Ağrıda sıfırın altında 1, Erzincanda 7 ve Iğdırda 8 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kent merkezlerinde kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince, kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.
     Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 29, Ağrıda 30 ve Karsta 3, olmak üzere toplam 62 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra yolu ulaşıma kapalı olan köylerdeki hastalara da yardım eli uzatıyor.
     Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 4 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Ağrıda 57, Ardahanda 34, Erzurumda 25, Karsta 21 ve Erzincanda 1 santimetre olarak ölçüldü.
     Meteoroloji yetkilileri, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayının görüldüğünü belirterek, vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER