Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceyle Ardahanda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceyle Ardahanda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisinde olan Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahanda sıfırın altında 6, Karsta sıfırın altında 5, Ağrıda sıfırın altında 3, Erzurumda sıfırın altında 2, Erzincanda 2 ve Iğdırda 3 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrıda sıfır, Kars ve Ardahanda 1, Erzurumda 5, Iğdırda 8, Erzincanda 10 derece olması tahmin ediliyor.
     Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrıda 11, Karsta 2 olmak üzere 13 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığının 107, Bayraktepe Kayak Merkezinde 90 santimetre olduğu bildirildi. Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Ağrıda 52, Erzurumda 45, Karsta 26 ve Ardahanda 24 santimetre.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER