Namaza gelene kahvaltı ikramı

Namaza gelene kahvaltı ikramı -Harmancıkta hayata geçirilen projeyle, pazar günleri sabah namazı için camiye gelenlere kahvaltı ikram ediliyor


BURSA (A.A) - Harmancıkta hayata geçirilen projeyle, sabah namazı için camiye gelenlere kahvaltı ikram ediliyor.
     Harmancık Müftüsü Mehmet Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harmancık merkez camisinde 2 ay önce başlattıkları projeyle pazar günleri sabah namazına gelenlere kahvaltı vermeye başladıklarını söyledi.
     Öz, cemaatten olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, Kahvaltı ikramına simit ve çayla başladık. Sonra, çorba ve çay ikramlarıyla sürdü diye konuştu.
     Cami önüne gelen namaz kılmayanlara bile kahvaltı verdiklerini belirten Öz, şunları kaydetti:
     Cami imamları ve vaizlerimiz, bu projede çok özverili çalışıyorlar. Uygulamayı şimdilik sadece pazar sabahları gerçekleştiriyoruz. Pazar günleri gerçekleştirdiğimiz kahvaltı organizasyonumuza herkesi kabul ediyoruz. İlçede birlik ve beraberliği sağlamak adına böyle güzel bir organizasyon başlattığımız için çok mutluyum. Öncelikle çocuklar, üniversite öğrencileri ve bayanların katılımına önem veriyoruz. Üniversite öğrencilerimizden bizleri mutlu edecek düzeyde bir katılım var. İlkokul öğrencileri de babalarıyla sabah namazına geliyor.
     Öz, kış ayı olması nedeniyle bayanlardan şimdilik katılımın beklenen düzeye ulaşmadığını dile getirerek, Yaz aylarının gelmesiyle cami bahçesinde geniş katılımlı yapacağımız kahvaltıya, bayanlarımız tarafından da yoğun katılımın olacağını düşünüyorum. İmkanımız olsa kahvaltıyı her güne yaymayı istiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Namaza gelene kahvaltı ikramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER