Öğrenciler, denizcilik sektörü anlatılıyor

Öğrenciler, denizcilik sektörü anlatılıyor -Deniz Ticaret Odası ve Olimpos Rotary Kulübü işbirliğinde 11 yıl önce başlatılan Akdeniz Feneri projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine denizcilik sektörü tanıtılıyor


ANTALYA (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Olimpos Rotary Kulübü işbirliği ile 11 yıl önce başlatılan Akdeniz Feneri projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine denizler ve denizcilik sektörü tanıtılıyor.
     Proje çerçevesinde bu hafta Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri Çelebi Marinayı ziyaret etti.
     DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, öğrencilere Türk denizcilik tarihi, deniz ve denizciliğin önemi ile deniz ticareti konularında bilgi verdi.
     3 tarafı denizlerle çevrili Türkiyede denizciliğin gerçek anlamda yapılamadığını belirten Koşu, Türkiyenin dünya deniz ticaretinden almış olduğu payın artırılması gerektiğini söyledi.
     Fransız Kapitülasyonlarıyla Türk denizciliğinin 400 yıl yapılamadığını ifade eden Koşu, Ulu Önder Atatürk, Türk denizciliğini geliştirmek için Kabotaj Kanununu çıkardı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye denizcilikte daha üst seviyeye çıkarılmalıdır dedi.
     Öğrenciler Çelebi Marinada bakım ve onarım yapılan yatları inceledikten sonra Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği AŞye ait limanda incelemelerde bulundular. Yaklaşık 11 yıldır devam eden Akdeniz Feneri projesi kapsamında 3 binden fazla öğrenciye denizcilik sektörü ve denizler tanıtıldı.
     Öğrencilere daha sonra Ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün Nutuk adlı kitabı hediye edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Öğrenciler, denizcilik sektörü anlatılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER