Doğu Karadenizde ihracat

Doğu Karadenizde ihracat -DKİBe bağlı 4 ilden, 10 ayda yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 arttı


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı 4 ilden, yılın 10 ayında yapılan ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 arttığı bildirildi.
     DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhaneden 2012 yılının Ocak-Ekim döneminde 1 milyar 331 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
     İhracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artış yaşandığını ifade eden Gürdoğan, geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 262 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhaneden gerçekleştirilen ihracatta 587 milyon 603 bin dolarlık ihracatla fındık ve mamullerinin birinci, 262 milyon 685 bin dolarlık ihracatla madencilik ürünleri ikinci, 261 milyon 427 bin dolarlık ihracatla yaş meyve sebze ürünlerinin üçüncü sırayı aldığını ifade eden Gürdoğan, Ocak-Ekim döneminde 109 ülkeye ihracat yapıldığını, en fazla ihracat yapılan ülkelerin sırasıyla Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya, İtalya ve Fransa olduğunu bildirdi.
     Geçmiş yıllarda tarımsal ürün ağırlıklı bir profil izleyen bölge ihracatında, son yıllarda madencilik ürünlerinin payının her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden Gürdoğan, tarım ürünlerinin ihracatının ağırlıklı olarak AB ülkeleri ile Rusya Federasyonuna, madencilik ürünlerinin başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere Hindistan ve Japonya gibi uzak doğu ülkelerine yapıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Doğu Karadenizde ihracat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER