Doğubayazıttaki KCK davası

Doğubayazıttaki KCK davası -Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i t


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i tutuklu, 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 5i kadın 21i tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan 11i katıldı.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, silahlı terör örgütü PKK/KCKya üye olmak, suçu ve suçluyu övmek ve örgüt talimatları doğrultusunda yasa dışı eylemlerde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların savunmasını almaya devam etti.
     Kürtçe savunma yapan tutuklu sanıklardan Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili Ali Sögüt, BDP tarafından düzenlenen bir toplantıda, üst düzey bazı BDP yetkililerinin Belediye Başkanı Canan Korkmazdan istifa etmesini istediklerini duyduğunu, Korkmazın bu karara karşı çıkarak istifa etmeyeceğini söylediğini, kendisinin de onu telefonla arayıp, bu kararına saygı göstererek, desteklediğini söylediğini ifade etti.
     Öldürülen bazı terör örgütü mensuplarının cenaze törenine katıldığı iddialarını doğrulayan sanık Sögüt, örf ve adetleri gereği cenazelere katıldıklarını belirtti. Söğüt, esnafın kepenklerini kapatmaları yönünde ise bildiri dağıtmadığını savundu.
     Tutuklu sanık Latif Baydak da Kürtçe yaptığı savunmada, çocukları ve yakınları cezaevine giren ailelere hukuki yardım yapmak amacıyla dernek kurduklarını, onlara nasıl yardım edebileceklerini anlattıklarını söyledi.
     Mahkeme başkanı Kahyanın Avukat tutuyorsunuz, parasını siz mi veriyorsunuz- sorusuna Söğüt, parayı ailelerin verdiğini ileri sürdü.
     Bunun üzerine Kahya, Sizin yaptığınızı herkes yapar. Ne gerek var böyle bir derneğe- Parayı verdikten sonra herkes avukat tutmasını bilir şeklinde konuştu.
     İbrahim Babilik adlı sanıkta ise BDP tarafından düzenlenen bazı basın açıklamalarına katıldığını, ancak hiç bir illegal faaliyetlerde bulunmadığını belirterek, 9 aydır tutuklu bulunduğunu, hasta olduğunu belirterek, tedavisi için tahliye edilmesi talebinde bulundu.
     Tutuklu sanık Nuri Çelik de 2009 yılında BDPden Doğubayazıt Belediyesi meclis üyesi seçildiğini, iddianamede yer alan iddiaların büyük bölümünün partinin illegal faaliyetlerinden oluştuğunu söyledi.
     Çelik, KCK adına bazı kişileri yargıladığı iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek, BDP Parti Meclis Üyesi Veysi Biçer tarafından düzenlenen toplantıya katıldığını hatırlamadığını, onun devlet güçlerine karşı yaptığı düşmanca konuşmaya katılmadığını savundu. Çelik, Doğubayazıtta düzenlenen cenaze törenleri öncesi esnafın kepenkleri kapatması yönünde girişiminin bulunmadığını da belirterek, kendisinin fırıncılık yaptığını, iş yerini kapatmadığını öne sürdü.
     Ara verilen duruşmada daha sonra diğer sanıklar savunmalarına devam edecek.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER