Doğubayazıttaki KCK davası

Doğubayazıttaki KCK davası -Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i tut


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK-KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan, aralarında KCK sorumlusu olduğu iddia edilen BDP Doğubayazıt ilçe başkanının da bulunduğu 21i tutuklu, 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 5i kadın 21 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan 11i hazır bulundu.
     Mahkeme başkanı Mustafa Kahya, silahlı terör örgütü PKK/KCKya üye olmak, suçu ve suçluyu övmek ve örgüt talimatları doğrultusunda yasa dışı eylemlerde bulundukları iddiasıyla hazırlanan 499 sayfalık iddianame kapsamında açılan davada sanıkların savunmasını almaya devam etti.
     Kürtçe savunma yapan tutuklu sanıklardan Abbas Karataş, Yaman adlı gizli tanığın kendisiyle ilgili iddialarını kabul etmediğini, sözde kent meclisi üyesi olmadığını, partideki görevinin ise basın açıklamaları ve eylemler sırasında provokasyonları engellemek için grupları kontrol etmek olduğunu söyledi.
     Mahkeme Başkanı Kahyanın Evinde yapılan aramalarda Abdullah Öcalanın talimatları ve sözde demokratik özerklikle ilgili topladığın imzalar ele geçirildi. Senin partide resmi bir sıfatın yok. Bu belgeler senin evinde ne geziyordu- sorusuna Karataş, Benim imza kampanyası yürüttüğüm doğru. Abdullah Öcalanın talimatlarını meraktan alıp okumuştum diye cevap verdi.
     Tutuksuz sanık Mehmet Şerif Hacıoğlu da savunmasında, BDP üyesi olmadığını, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoyun parti çalışmaları kapsamında zaman zaman aracını kiraladığını, bu nedenle parti çalışmalarına katılmış gibi suçlandığını ileri sürdü.
     Hacıoğlunun gözaltı sırasında evinin arandığını, eşinin bu sırada çocuğunu düşürdüğünü iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı Kahya, Sen polislerin yüzünden eşinin 6 aylık çocuğunu düşürdüğünü iddia ediyorsun. Peki şikayetçi oldun mu- BDP Milletvekili Halil Aksoya çok yakın birisin. Neden kimseye söyleyip şikayetçi olmadın- Bu konuda elinde bir raporun var mı- şeklinde soru yöneltti. Hacıoğlu görevlilerin evinde patlayıcı olduğu iddiasıyla arama yaptığını ifade ederek, eşinin kendisi tutuklandıktan 20 gün sonra hastaneye gittiğini, burada bebeğin öldüğünün anlaşıldığını kaydetti.
     Tutuklu sanık Şah İsmail Gültekin ise suçsuz olduğunu, 9 aydır tutuklu bulunduğunu, ailesinin bu nedenle zor günler geçirdiğini belirterek, tahliyesini talep etti.
     Duruşmaya gelmeyen tutuksuz yargılanan 3 sanığın polis zoruyla mahkemeye getirilmelerine karar veren mahkeme başkanı Kahya, sanıkların savunmalarını tamamlamalarının ardından duruşmaya ara verdi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER