Doktorlara yeni doğan canlandırma eğitimi

Doktorlara yeni doğan canlandırma eğitimi


NİĞDE (A.A) - Niğdede, doktor ve yardımcı sağlık personeline yeni doğan canlandırma eğitimi veriliyor.
     Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yeni Doğanı Canlandırma Programı Sorumlusu Hemşire Mehtap Ebiş, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimlerin yeni doğan ölümlerinin azaltılmasını hedeflediğini söyledi.
     Ebiş, hedef kitlelerinin doğuma katılan tüm sağlık çalışanları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bu eğitimle hedefimiz, oksijen eksikliğine bağlı nedenlerle kaybedilen yeni doğanların, ölümlerini uygun müdahale ile engellemeye çalışmak. Bu kapsamda da, 1998 yılından beri oldukça ciddi iyileşmeler kaydettik. Ancak hala bu tür ölümlerimiz var. Dolaysıyla bu eğitimlerin devam etmesi gerekiyor. Türkiyede doğum salonunda çalışan, yeni doğana eli değen, eğitim almamış hiçbir sağlık personeli kalmayıncaya dek program yürütülmeye devam edecek.
     Türkiyede, eğitim almış personelin sürekli yer değiştirdiğine dikkati çeken Ebiş, Bugüne kadar 37 binin üzerinde sağlık personelini eğitmemize rağmen, halen tüm personelin eğitimini tamamlayamadık. Yaklaşık yüzde 40 civarında eğitimli personelimiz var dedi.
     Eğitime katılan doktorlar teorik bilgilerin verilmesinin ardından maket bebekler üzerinde uygulamalı eğitim yaptı.
     3 gün sürecek eğitime 22 doktor, 28 yardımcı sağlık personeli katılıyor. Katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilecek.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Doktorlara yeni doğan canlandırma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER